Történelem és múltbéli érdekességek

Történetíró

Bemutatkozik a Történetíró blog

2019. január 27. - Történetiró

Üdvözöllek blogomon!

Először is köszönöm, hogy felkerested oldalamat, remélem elnyeri tetszésed! A történetírás kettős értelmű kifejezés: részint jelenti a historiográfiát, múltbéli események leírását, Herodotosz, Thuküdidész, Tacitus, Iosephus, Rogerius, Bonfini vagy Machiavelli nyomdokain haladva, másrészt a históriánkat alkotó különböző történetek leírását is érthetjük alatta, napjaink "magasságából" visszatekintve a múltra. A "Történetíró blog" ez utóbbira vállalkozik. Aki pedig a különböző történeteket leírja, az a történetíró, vagyis a blogbejegyzés készítője. 

A célom a történelem megszerettetése, érdekességeinek bemutatása, vagyis lényegében a múlt feltárása. Ezen a blogon főként érdekességek, különleges életrajzok, elméletek, csaták, fegyverek, események jelennek meg, mégpedig egy töritanár "tolmácsolásában". Remélem visszatérsz, ha elnyeri tetszésed néhány bejegyzés.

Ami a blog címerét, logóját illeti: a Templomos Lovagrend (Order of the Knights Templar) jelképét választottam, mert ez a szervezet egyszerre testesíti meg a kereszténység, a középkor, a hatalmi harc és a titokzatosság történelmét. Rejtélyes, különleges és érdekes rend volt (1118-1312), vagyis maga a TÖRTÉNELEM csupa nagy betűvel. A legszebb diszciplína.

Ami a kommentelést illeti, csupán 4 dolgot kérek:

  • 1. légy türelmes az elő-moderációval kapcsolatban
  • 2. ne az adott blogbejegyzés készítőjének személyével foglalkozz, vagyis ne személyeskedj, hanem a posztokhoz és azok tartalmához szólj (lehetőleg érdemben)
  • 3. ne írj le tárgyi tévedéseket - úgyse engedjük megjelenni azokat
  • 4. ha az egyes írásokat kritizálni szeretnéd, ne a becsmérlés vagy nyelvtan-náci kioktatás eszközével élj, hanem konstruktív és objektív hozzászólásokat tegyél (mértékletes módon).

Előre is köszönjük, ha ezeket tiszteletben tartod, a blog olvasásához pedig jókedvet és hasznos időtöltést kívánok! A Történetíró blog szerkesztősége

tortenetiro_logo.jpg

***

A bejegyzés trackback címe:

https://tortenetiro.blog.hu/api/trackback/id/tr9914592536
süti beállítások módosítása